• Een jacht voor een nacht

  Vanaf nu te boeken in Nederland
  voor cruises en hotelaccommodatie:
  Zeegaand luxe motorjacht: AZULON

  Jacht Azulon
  Jachthotel Azulon is een middellandse zeejacht van Spaanse makelij en is daarmee in Nederland een bijzondere verschijning. Het jacht is voormalig eigendom van de wereldberoemde zangeres Maria Callas. Het jacht, met een lengte van 20 meter, is uitermate ruim en geschikt voor groepen tot 12 personen. U kunt heerlijk genieten op het ruime achterdek of op het zonnige fly-bridge gedeelte.

  Aan boord zal het u aan niets ontbreken en zijn diverse arrangementen te boeken zoals een luxe hotel suite.

  nespresso Het jacht heeft 1 luxe grote suite en 1 twee persoons cabin. Beiden hebben vanzelfsprekend eigen sanitaire voorzie-ningen. Jacht Azulon is van alle gemakken voorzien en is het gehele jaar beschikbaar. Het jacht heeft verschillende minibars is nagenoeg alles aan boord, bv, wijn, bier, prosecco, limonade, Nespresso in alle smaken. De drankjes aan boord kosten, als service aan onze gasten, slecht 1 euro.

  Ervaar de ambiance en geniet van het jacht en de omgeving.

  Het ontbijt wordt geserveerd in Onassis cruise uniform op het luxe achterdek met prachtige uitzicht op de schilderachtige haven van Rotterdam (€ 10,- per persoon). Ook in de winter is hier buitenverwarming aanwezig.

  Ook in de winter is het heerlijk vertoeven aan boord, want het gehele jacht is voorzien van centrale verwarming. U kunt gratis parkeren op 50 meter van het jacht.

  U boekt het gehele jacht op basis privé basis. Er zijn dus geen andere gasten aan boord.

  Jacht Azulon is te boeken via www.booking.com

 • Yacht hotel suite Bed & Breakfast

  Nu te boeken nabij het centrum van Rotterdam

  Jacht Azulon
  De unieke accommodatie Jacht Azulon biedt onze gasten de kans om een ​​nacht door te brengen op het luxe jacht in de schilderachtige haven van Rotterdam. Het biedt gratis WiFi en een terras met een barbecue. U heeft tijdens het verblijf de hele jacht voor zichzelf.

  Het woongedeelte van Jacht Azulon is voorzien van een flatscreen-tv met satellietkanalen en een dvd-speler. De kitchenette heeft een magnetron, keukengerei en koffie- en theefaciliteiten. Er is bovendien een badkamer met een douche aanwezig.

  Heerlijk verblijven op een jacht in een haven met het allure van Saint Tropez. Locatie van het jacht is: City Marina Rotterdam. Een luxe jachthaven als ideale uitvalsbasis. Met het centrum, watertaxi en openbaar vervoer op loopafstand zijn alle musea, theaters, bioscopen en restaurants binnen handbereik. De metro, tram en trein verbindingen zijn op loopafstand. Ahoy is bijvoorbeeld zeer gemakkelijk met de metro te bereiken, en Rotterdam The Hague airport is op ongeveer 20 minuten van de jachthaven.

  Jacht Azulon is te boeken via www.booking.com

 • Onassis exclusive yacht lunch

  Nu te boeken nabij het centrum van Rotterdam

  Jacht Azulon
  Heerlijk lunchen aan boord van het beroemde jacht van Maria Callas. Met max 4 á 6 personen kunt u heerlijk en exclusief genieten op het hotel Jacht Azulon. Het jacht is prachtig gelegen in City Marina Rotterdam. Een stukje Saint Tropez midden in de stad.

  U heeft het gehele jacht privé ter beschikking en wij serveren in cruise uniform u een heerlijke mediterrane lunch maaltijd.

  Captain: 06 - 22 23 27 96 (Uitsluitend op afspraak)

  Jacht Azulon is te boeken via www.booking.com

 • Varen met Jacht Azulon

  Jacht Azulon
  Yachthotel Azulon is te boeken als hotelaccommodatie. Uniek in Nederland! Jacht Azulon is een Middellandse zeejacht van Spaanse makelij en een bijzondere verschijning. Het jacht is uitermate ruim en geschikt voor groepen tot 12 personen. U kunt heerlijk genieten op het ruime achterdek of op het zonnige fly-bridge gedeelte.

  Met Jacht Azulon kunt u ontspannen op het water, samen met vrienden of familie. Heeft u iets te vieren, een meeting of vergadering? Vraag naar onze brochure.

  Jacht Azulon is ook te boeken in het centrum van Rotterdam als Yacht hotel suite bed & breakfast.

  Heerlijk verblijven op een jacht in een haven met de allure van Saint Tropez. In 2013 is het jacht gelegen in City Marina Rotterdam. Met restaurants, winkels, metro, NS, Luxor, musea en het centrum op loopafstand!

  Jacht Azulon is te boeken via www.booking.com

 • Foto gallerij

  beleef Jacht azulon

  Het exterieur van Jacht Azulon

  Jacht Azulon in de media

  Jacht Azulon bij omroep MAX


 • Historie van Jacht Azulon

  Inleiding

  Jacht Azulon
  Het jacht Azulon (een vogel) is door de huidige Nederlandse eigenaar, Willem Post uit Rotterdam, eind 2009 van de ondergang gered. Het eens zo statige jacht, onder meer gebruikt door de wereldberoemde zangeres Maria Callas, was aan de tijd ten prooi gevallen. Het jacht lag aangemeerd in Spanje waar het in de vergetelheid was geraakt en de laatste 10 à 20 jaar zeer slecht onderhouden. Het jacht werd nog maar zeer zelden gebruikt door medewerkers van het voormalige bedrijf van Aristoteles Onassis, Olympic Maritime S.A., vanaf 1990 Olympic Shipping and Management S.A.
  Per toeval sprak Willem een medewerker van het bedrijf en vroeg hem of het jacht te koop was. Willem vertelde hem dat hij er een romantisch privé hotel van wilde maken en het gehele jacht in ere wilde herstellen. Hij werd uitgenodigd voor een gesprek dat al gauw tot een transactie leidde. Men vond het opknappen en als jachthotel in gebruik nemen van de Azulon een prachtig idee, helemaal te gek.

  Jacht Azulon Onassis gaf in 1963 opdracht om het jacht te bouwen en te gebruiken als tender (een boot om mensen en materiaal over te brengen van een grote boot naar de wal en vice versa. De Azulon is dus, oneerbiedig gezegd, een bijboot, of, netter gezegd, een dagkruiser/daycruser) voor zijn eigen grote, 99 meter lange, jacht, de Christina, genoemd naar zijn dochter. Na de dood van Onassis schonk Christina haar Christina aan de Griekse regering en werd het omgedoopt in Argo. Het jacht raakte in verval en werd geveild. Na een flinke opknapbeurt werd het jacht als Christina O vanaf 2005 in gebruik genomen als charter.

 • Historie van Jacht Azulon

  Geschiedenis van het jacht

  Jacht Azulon
  De Azulon is ontworpen door de Spaanse schip- en jachtontwerper Jaime Oliver, die hiermee zijn carrière begon en die later nog zo’n 27 andere jachten zou ontwerpen.
  Van het ontwerp werden door de jachtwerf Astondoa Revilo in Spanje twee nagenoeg identieke, geheel teakhouten, jachten gemaakt, waarvan de Azulon er een is. In 1964 werd de Azulon in dienst genomen. De motoren en de airconditioning van het jacht waren destijds een bijzonderheid en het jacht was in staat om hoge snelheden te bereiken.

  Jackie Kennedy Tijdens de problematische relatie van Onassis met Callas, die duurde van september 1959 tot aan het huwelijk van Onassis met Jackie Kennedy in oktober 1968, werd de Azulon, met Spaanse bemanning, vanaf 1964 niet alleen regelmatig door Callas, maar ook door andere beroemde persoonlijkheden gebruikt voor dagtochtjes en voor tendertochtjes naar en van de Christina. Vanaf 1968 werd de Azulon uiteraard ook veel gebruikt door Jackie Kennedy.

  Volgens de mensen in de jachthaven, waar de Azulon vele jaren een ligplaats had, is het jacht van 1973 tot 1975, het jaar waarin Onassis overleed, in bruikleen geweest bij de Spaanse kroonprins Juan Carlos, koning van Spanje vanaf 22 november 1975. Het jacht had tijdelijk een andere naam gekregen: Fortuna, en daarmee werden belangrijke gasten van het hof van Spanje rondgevaren. Ook werd het jacht in die tijd fors en duur verbouwd. Vermoedelijk had dit te maken met de smaak van de kroonprins. Na de dood van Onassis in maart 1975 werd het jacht door Christina tot aan haar dood in 1988 op het Griekse eiland Skorpios gebruikt als tender naar de vaste wal. Het jacht werd door haar vernoemd naar haar jong in 1973 overleden broer Alexander Onassis. Dat werd ons duidelijk omdat wij op de werf onder de oude verflagen deze letters aantroffen. We dachten dat er ALEXANDRO stond, niet dus. In de suite treft u zwarte boekjes aan, met originele foto’s en verhalen uit de media over Onassis en zijn kinderen. Als u deze boekjes goed bekijkt ziet u verschillende foto’s van ons jacht!

  Later werd het jacht, nu weer onder de oude naam Azulon, aangemeerd in de haven van Arenys de Mar (later naar Mallorca?) in Spanje, en nog maar sporadisch gebruikt door het personeel van Olympic Shipping and Management. In de loop der jaren verviel het jacht tot een zodanig deplorabele staat dat het nauwelijks nog zeewaardig was.

  Jacht Azulon

 • Historie van Jacht Azulon

  Een nieuw leven voor de Azulon

  Jacht Azulon
  In 2008 werd het jacht aangekocht door Willem en Marion Post en na een gedeeltelijke demontage van de jachtopbouw door Willem vanuit Mallorca naar Barcelona gevaren. Daar werd het jacht uit het water gehesen; de renovatie werd begroot op ruim 300.000 euro.
  Het jacht bleek zwaar beschadigd te zijn en de opbouw nagenoeg geheel doorgerot. Maar het gehele onderwaterschip verkeerde in prima staat, evenals de motoren. Dat was dus zowel een tegenvaller als meevaller. Maar Willem gaf niet op en besloot om het jacht samen met een vriend naar Nederland te varen. Amper op zee begon het jacht al water te maken en moesten noodgedwongen de pompen gestart worden om niet te zinken. Dat was even schrikken en de vraag was of Nederland wel gehaald zou worden. Na dagen zoeken werd de lekke afsluiter gevonden en provisorisch gerepareerd, steeds moest het inkomend water naar buiten worden gepompt. Na drie weken kon het jacht nog net op eigen kracht de haven in België bereiken. Wat zou dit avontuur nog verder brengen?

  jacht azulon Bij de firma Kupedo te Krimpen aan den IJssel werd het jacht uiteindelijk aangemeerd. Willem was bij aankomst de enige met een glimlach. Niemand, maar dan ook niemand, zag toekomst in dit zojuist aangekomen sloopschip. Willem had echter vanaf het eerste moment de schoonheid van het jacht gezien. Hij zag echter wel in dat een renovatie op de werf niet te betalen was. Met de expertise van de werfbaas Marcel kwamen zij beiden tot de conclusie om zelf met eigen middelen, low budget en zonder personeel, aan de renovatie te beginnen.

  Willem analyseerde het jacht en kwam samen met Marcel tot de conclusie dat de renovatie minimaal 20 maanden ging duren, bij een inzet van 6 dagen in de week. Willem aanvaardde deze uitdaging en ging aan de slag. Iedere morgen om 6 uur opstaan en werken maar. Na 10 maanden hard werken was het wrak weer een jacht geworden, waarmee zelfs al gevaren kon worden. Het jacht lag al die tijd bij de werf verborgen onder party tenten. “We hebben wel al partytenten maar nog geen feest”, was de slogan. Zelfs in de wintermaanden werd er continue doorgewerkt.

  Bij toeval werden de oorspronkelijke werf (Yates Revilo) en ontwerper (Jaime Oliver) van het jacht gevonden, vandaar de naam/merk, Astondoa Revilo, weer een mysterie opgelost. Jaime Oliver was erg trots op zijn eerste creatie, de Azulon, die nu nieuw leven kreeg ingeblazen. Oliver bleek een erg vriendelijk man te zijn die zelfs met foto’s van de doop van het jacht, nr. 1, kwam aanzetten. Ook stuurde hij via de post onverwachts een kopie van de originele vlag van het jacht, de vlag van Onassis, Olympic Maritime. Wie destijds de rekening van het jacht had betaald mocht hij niet verklappen, jammer. Maar wij hebben wel een idee wie dat zou kunnen zijn. Hij vertelde dat er tijdens de gehele bouw van het jacht geen enkele keer over geld werd gesproken. Dit verontrustte hem en tijdens een meeting liet hij een keer doorschemeren dat er al veel geld door de werf was geïnvesteerd. De dag erop was er bezoek aan de werf en werd de gehele som van het jacht op voorhand betaald.

  maria callas Maar verder met ons verhaal, want er was nog geen einde aan de pijn gekomen. Ook de eerste reis werd een waar fiasco. Een van de motoren viel uit, de olie sproeide tot aan het plafond, en de airconditioning lekte alsof het binnen regende. Onder moeilijke omstandigheden zijn we vanaf de zee naar de werf terug gevaren. Tjonge jonge, wat een teleurstelling was dit. Wederom kon het jacht net op tijd, en wel voor de tweede keer, nog maar net de haven bereiken. Iedereen leefde erg mee tijdens deze reis en de buren, zelf varend, schoten te hulp. Met moeite werd het jacht terug gevaren naar zijn ligplaats. Willem was de dag erop om 7 uur aan boord. Hij zag het bijna niet meer zitten. Verkopen? Nee! Deze klus was nog niet geklaard. Het jacht moet terug komen in zijn oorspronkelijke staat, of in ieder geval zou de renovatie tot een eind worden gebracht. Willem zette door en ging verder met werken alsof er niets gebeurd was. Deze koppige Hollander moest en zou dit Spaanse avontuur tot een goed einde brengen. Tja, en inmiddels heeft u als onze gasten gezien, wat het uiteindelijk geworden is: Een stukje Spaanse schoonheid met een prachtig verhaal. En iedere keer als Willem aan boord stapt, krijgt hij de neiging om te zingen of te fluiten, waar zou dit toch vandaan komen?

  Wij wensen u een fijne tijd aan boord van dit mooie jacht.
  Geniet van de tocht en van elkaar.

  Willem en Marion • Specificaties van Jacht Azulon

  Algemene gegevens

  Jacht Azulon
  Sinds september 2011 hebben wij centrale verwarming en zijn dus het gehele jaar geopend. Jacht Azulon heeft nieuwe onderwater verf. Het jacht zag er onderwater, volgens de werf onvoorstelbaar goed uit. Jacht Azulon heeft sinds september 2011 een zware boegschroef. Voor Nederland is het jacht te groot om zonder boegschroef te varen, vandaar deze technische upgrade. Jacht Azulon heeft een nieuwe rib rubberboot met twee motoren, 1 motor 20 pk, 1 motor 8 pk, voor de verhuur. Ook zonder vaarbewijs kunt u dus de rib huren. Jacht Azulon heeft nieuwe professionele navigatie software met AIS (Real time scheepsposities).

  Yacht interior Kichenette complete, magnatron, seperate oven, eggboiler, watercooker, nespresso all types, citruspress, mixer. Radio, dvd 2 x, flatscreen suite and living, minibar 3 x downstairs, livin ,fly bridgedeck. Badroom, shower, hairdryer, 2 toilets, marble floors.
    
  Suite extra: slippers, dressing gown,bathing wrap
    
    1 cabin, tv, dvd,clock, 2 persons double bed,big.
    
    Suite tv,dvd,clock, double bed, big. Livin sleeping couch. Kids extra beds 2. Wardrobe below suite. Safe yes. 1 gsm galaxi 2 for international guest.
    
    Internet: yes, wifi and olso 1 tablet/IPAD on board
    
  Tender 3x 1 x rubberboat,  type RIB, yamaha ,15 hp, 6 persons
    
    1 x loveseatsloep type, Dutch history vessel. 6 metres  6 persons, yamaha 15 hp. Special for sitetrips and daytrips citytrips, tender to yacht Azulon.
    
    1 kids rubberboat with peddles. With tube
    
  Sundeck upfront 2 matras
    
  Sunseats Fly bridgeroof 2 seats
    
  Bikes 4 bikes on the shore in a bike box, close to entree marina.
    
  Parking the yacht has a free parking licence.

 • Specificaties van Jacht Azulon

  Technische gegevens

  Jacht Azulon
  Sinds september 2011 hebben wij centrale verwarming en zijn dus het gehele jaar geopend. Jacht Azulon heeft nieuwe onderwater verf. Het jacht zag er onderwater, volgens de werf onvoorstelbaar goed uit. Jacht Azulon heeft sinds september 2011 een zware boegschroef. Voor Nederland is het jacht te groot om zonder boegschroef te varen, vandaar deze technische upgrade. Jacht Azulon heeft een nieuwe rib rubberboot met twee motoren, 1 motor 20 pk, 1 motor 8 pk, voor de verhuur. Ook zonder vaarbewijs kunt u dus de rib huren. Jacht Azulon heeft nieuwe professionele navigatie software met AIS (Real time scheepsposities).

  AZULON Onassis , company Olympic Maritime,
  owner MARIA CALLAS
   
  Seagooing planee,high speed, fly bridge, motor yacht
  Revillo Astondoa Tender to Yacht Christina O
    
  Length 20 meter (all 22 meter)
  Beam 4.60 meter
  Draft 1.30 meter
  Hull teakwood
  Yacht constructure teakwood, deck teakwood
    
  Main Engines 2 x cummins V8 turbo 370 BHP per engine
  Generators 1 x onan 15 kva per generator,1 x fuel gen set 5 kv
  Emergency Generator 1x fuel 3 kva
  Fly bridge stearing, 12 persons Seats
  Compass yes
  Marifoon ATIS 2, 1 handheld
  Marifoon name PB 7431
  GPS yes
  Alarm yes, with complete camerasystem
  Autopilot yes with digital compass
  AIS yes
  Navigation inland waters ANWB laptop
  Speed 45 kmh
  Range 1,000 miles approx.
  Bow/Stern Thrusters Max power
  Displacement 37 metric tons
  Classifications Scheepvaart Inspectie Netherlands, No: 23391 Z 2012. ZEEVAART
  Rules Current for 12 passengers, licence Port of Rotterdam
  Fuel Capacity 1600 litres approx. Diesel red
  Health Standard US Public Health Service Compliant
  Air Conditioning Carrier Laval U.S.A
  Air Circulation 100% fresh air replaced every 5 mins
  Fire Protection SOLAS Fire Detection System (Siemens/Danfoss)
  Life Boats 1x 6 persons
  Life Rafts 2 x 12 persons
  Life vest 15 standart. 5 automatic
  Communications MF, HF and VHF GMDSS Radios
  Radioname PB 7431
  Weathter Satellite TV Normal satellite TV Bulp
  Navigation SX and S band ARPA Radars, ECDIS Chart Station, AIS. Radar coast furuno 1621GPS, DGPS, EPIR
  Yacht heating complete yacht central heating
  Heating system webasto professional
  Yacht heating reserve webasto hotair complete yacht
  Yacht heating reserve electric complete yacht
  Yacht heating reserve with airconditioning
  Yacht heating Floor livin room upstairs
  Yacht heating lunchdek oil and gas heating
  Waterboilers bathroom 60 liters , kitchen 10 liters

 • De jachthaven van Jacht Azulon

  Algemene informatie

  jachthaven
  City Marina Rotterdam een vier sterren jachthaven gelegen in het centrum van Rotterdam voor jachten met een lengte van 5 tot 50 meter. Door de perfecte ligging zijn alle vaargebieden gemakkelijk bereikbaar of u nu de rivieren en plassen wilt bevaren of liever het zeegat, het is allemaal mogelijk.

  Ook als u culturele activiteiten zoekt is City Marina Rotterdam de ideale uitvalsbasis. Met het centrum en openbaarvervoer op loopafstand zijn alle musea, theaters, bioscopen en restaurants binnen handbereik. Er is tevens een mega-Jumbo gevestigd, de hele week en op de meeste feestdagen geopend. De metro, tram en trein verbindingen zijn op loopafstand. Ahoy is bijvoorbeeld zeer gemakkelijk met de metro te bereiken, en Rotterdam The Hague airport is op ongeveer 20 minuten van de jachthaven.

  Aan boord hebben wij eventueel uitrijkaarten voor het parkeerterrein. Voor sportieve hotelgasten hebben wij eventueel gratis fietsen beschikbaar.

 • Faciliteiten jachthaven

  city marina rotterdam

  jachthaven
  De waterdiepte in de haven bedraagt bij laagwater ca. 4.00 m. De jachthaven beschikt over brede drijvende hoofdsteigers waar u uw schip kunt afmeren aan vingerpieren (zijsteigers). De lengte van de vingerpier zal ongeveer 3/4 van uw bootlengte bedragen. Schepen met een lengte van 16.0 m of langer hebben tevens een of twee boxpalen. Op de hoofdsteigers zijn kasten geplaatst met verlichting en individuele elektriciteits-aansluiting, voorzien van een verbruiksmeter. Op de hoofdsteigers zijn voldoende drinkwatertappunten geplaatst.

  De facaliteiten:
  200 vaste ligplaatsen in de lengte van 5 tot 50 meter
  50 plaatsen voor passanten tot een scheepslengte van 50 meter
  brandstof verkooppunt voor de pleziervaart
  modern toegang van controle systeem
  videotoezicht in de gehele jachthaven
  watersportwinkel
  water- en elektra-aansluitingen op de steigers (230 volt tot 50 amp en 380 volt tot 63 amp)
  havengebouw met modern sanitair, compleet met douches en wasserette
  draadloos internet
  gezellige, sfeervolle horecagelegenheden met buitenterrassen
  optimale bereikbaarheid via de weg en het water
  diverse parkeergelegenheden voor kort en lang parkeren
  veiligheid door bewakingsdienst
  volledige jachtservice
  hotel
  aan- en verkoopbemiddeling jachtmakelaardij
  een scala aan nationaal en internationaal georiënteerde winkels
  winterberging tot een lengte van 25 meter en gewicht van 50 ton bij zuster haven Marina Barendrecht

 • Onassis en Maria Callas

  Jacht Azulon
  In de jaren 60 werd Jacht Azulon gebruikt voor privé dagtochten van Onassis en Maria Callas. Daarbij voerde het jacht een belangrijke rol als tender. Met dit jacht werden namelijk de gasten en hun bagage naar het 100 meter grote jacht van Onassis gebracht. Daarnaast gaf Onassis het jacht, inclusief bemanning, aan zijn gasten mee voor bijvoorbeeld een stadsbezoek. In de jaren 70 is het jacht 4 jaar in gebruik gekomen van de Spaanse koning.

  Callas kocht het jacht in 1963 en het werd eind 1964 aan haar geleverd. Destijds was de oplevering van het jacht een spectaculaire gebeurtenis. De Spaanse jachtbouwer Revillo Astondoa had een prestatie neergezet met nagenoeg twee identieke jachten.

  jackie kennedy on board azulon Maria Calles gebruikte het jacht slechts voor dagtochtjes en werd het schip van de ene naar de andere haven gevaren door een Spaanse bemanning. De motoren en de airconditioning van het jacht destijds een bijzonderheid en was het jacht in staat om hoge snelheden te bereiken. De koelte aan boord en de verfrissende zeelucht zou de zangeres als zeer prettig hebben ervaren.

  Jacht Azulon is dus eigenlijk een tender. Het jacht waarop zij met Onassis verbleef, de Christina O, heeft een lengte van 99 meter. Jacht Azulon is dus oneerbiedig gezegd een bijbootje. Of wat netter gezegd een dagkruiser/daycruser.

  Er zijn vele beroemdheden aan boord geweest, waaronder Jacquline Kennedy, Frank Sinatra, John Wayne en zo zijn er nog veel meer te noemen.

 • Contact met ons opnemen

  In 2013 is Jacht Azulon prachtig gelegen in een haven met de allure van Saint Tropez: City Marina Rotterdam. Op loopafstand van restaurants, winkels, metro, NS, Luxor, musea, het centrum.

  Willem & Marion Post
  City Marina Rotterdam, steiger recht voor het grasveld

  Telefoon +31 6 22 23 27 96
  E-mail azuloncharter@live.nl

  Jacht Azulon is te boeken via www.booking.com

 • Hotelsuite op Jacht Azulon

  Prijzen

  Per dag: 2 volwassenen, inclusief ontbijt € 138,- (extra cabin € 49.-)
    extra: kinderen € 25,- per kind (maximaal 2)
  Weekend: € 249,-

  Extra te boeken:
  taxiservice met auto of Tuktukservice
  ontbijt op bestelling, aan boord voor u klaar gemaakt
  Aanrader:
  dineren bij Kaat Mossel, het beroemste visrestaurant van Rotterdam waar veel BN'ers komen. U wordt met onze rubberboot opgehaald en naar uw bestemming gebracht.
  Een onvergetelijke ervaring!

  Jacht Azulon is te boeken via www.booking.com

 • De nieuwe folders zijn binnen!

  Jacht Azulon
  De folder is zowel in het Nederlands als het Engels te verkrijgen. Wilt u ook een folder van Jacht Azulon? Neem dan contact met ons op en we sturen de folder op.
 • Rotterdamse Hotelbedden

  Maria Callas Yachthotel

  In de serie Rotterdamse Hotelbedden het "Maria Callas yachthotel" in de Entrepothaven.

 • Slapen op de tranen van Maria Callas

  Jacht Azulon
  We worden verwacht bij de kade. Daar gaan we aan boord van het Maria Callas Jachthotel; deze nacht is het voor ons. Het is in originele stijl gerestaureerd door de eigenaar, die er maandenlang dag en nacht aan werkte. Hij voer het jacht persoonlijk vanuit Spanje naar Rotterdam – een hachelijk avontuur. Maar de kroon op het werk is waarschijnlijk dat er internationaal nu zoveel belangstelling is voor zowel het jacht als de geschiedenis. Bekende sterren boeken de suite, zoals in de jaren ’60 beroemdheden op bezoek kwamen en met deze Azulon naar het grote jacht van Onassis werden gevaren.

  Enfin, de eigenaar en ik delen een journalistiek verleden: we werkten beiden (in totaal verschillende rollen) voor persbureau ANP. Zodoende mogen mijn zoon en ik een nachtje logeren in weelde; wij zullen slapen tussen pluche en kristal, en ontwaken op de tranen van Maria Callas. Hoe moet ik een puber uitleggen wie zij was. En hoe het zat met Aristoteles Onassis. En wat Jackie Kennedy daar weer mee van doen had.

  Man, man, man, de wereld was in die dagen minstens zo gecompliceerd als nu, het gaat altijd over hetzelfde: zij wil hem, hij wil eigenlijk een ander, die ander is getrouwd, maar toch treffen ze elkaar… en dan… dan gaat alles mis. Dat wist ik al op mijn 17e. Mijn moeder verzamelde namelijk erg tragische verhalen, met de nadruk op erg. Op de boekenplank prijkten de biografieën van Elvis Presley, Marilyn Monroe, en uiteraard van Maria Callas. Na de tamelijk naïeve songs van Elvis galmde maandenlang de intens droevige stem van Callas door ons huisje. In de biografie ontvouwde zich het drama aan mij: Callas werd verliefd op Onassis, en ontdekte haar diepvrouwelijke kanten (lees: haar zinnelijke lust). Het huwelijk met haar vorige partner was bijkans platonisch, wars van erotiek, en de relatie met Onassis deed haar opbloeien tot een rijpe, prachtige vrouw. Zo las ik die biografie, en ik lag als 17-jarige wakker van het drama; hoe kon Onassis zo met die prachtige vrouw spelen? Kon je echt van liefdesverdriet sterven? Waarom was liefde zo goedkoop? Want uit het verhaal kwam Onassis naar voren als een schatrijke playboy, die de zangeres als een speeltje in zijn verzameling gebruikte. Uiteindelijk liep hun relatie natuurlijk stuk, en Callas stierf eenzaam in een appartement in Parijs, aan een gebroken hart.

  En nu lag ik hier, en dobberde langzaam in slaap in de veilige punt van het schip. Ach, welke ruzies werden op dit bed beslecht? Welke lieve vrede zonk naar de zeebodem? Hoeveel eenzame cocktails sloeg Callas achterover op het zonnedek?

  Geen antwoord. Liefde…. beter verre van blijven… gevaarlijk soms… ook dat kon ik die puber naast me niet uitleggen. Dobber-de-dobber, deinende deining…. ik viel in een diepe troostende slaap en droomde…

  27 maart 2014, door Marinet Haitsma

 • Madonna en Timor sliepen twee nachten in Rotterdam

  Jacht Azulon
  Madonna en Timor Steffens hebben wel twee nachten doorgebracht in Rotterdam. De megaster en de danser sliepen ook een nacht aan boord van het voormalige jacht van operazangeres Maria Callas. Dat is nu een luxe bed-and-breakfast genaamd Azulon.

  In het AD vertelt de eigenaar Willem Post dat hij het tweetal pas herkende aan het ontbijt. “Een blonde vrouw in een peperdure badjas en een jonge gozer kwamen aan tafel zittenen ik had eerst niet in de gaten dat zij Madonna was. Zij vond Rotterdam een mooie stad met bijzondere architectuur en de zangeres was geïnteresseerd in de bijzondere historie van het schip.”

  Post weet niet of Madonna en Steffens in een bed geslapen hebben. Wel was het hele schip afgehuurd. Aan boord zijn twee suites. Of de bedden beslapen waren, wilde de eigenaar niet zeggen.

  Sinds begin januari lijkt het erop dat er een romantische klik is tussen Madonna en haar Nederlandse danser Timor Steffens. Eerder werden de twee nog zoendend gespot in een Japans restaurant in Rotterdam. Ook sliepen ze daarna in Hotel New York.

  Dinsdag 14 januari 2014

 • Links

  Interesante sites

  Huren Vakantie Huisjes
  Vakantiehuizen of een luxe villa's
   
  City Marina Rotterdam
  Een vier sterren jachthaven gelegen in het centrum van Rotterdam
   
  Rotterdam Yacht Centre
  De internationale marktplaats voor boten & jachten
   
  B&B's in Nederland
  Vind de leukste B&B's in Nederland
   
  The Maria Callas International Club
  Website gewijd aan operazangeres Maria Callas